Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@16:28:11 GMT

اولويت اصلي ما؛ شفافيت در اطلاع رساني

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۷۶۰۵۲

اولويت اصلي ما؛ شفافيت در اطلاع رساني

خبرگزاری آریا- رئیس مجتمع قضایی اقتصادی: سامانه ارائه اطلاعات به مردم بر اساس شفافیت در اطلاع رسانی طراحی شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا، قاضی اسداله مسعودی مقام با اشاره به تلاش دستگاه قضا برای پیگیری تخصصی پرونده‌های مفاسد اقتصادی افزود: سعی کرده ایم در مجتمع جرایم اقتصادی از قضات متخصص استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: این مجتمع قضایی شامل دادسرا، دادگاه‌های بدوی، دادگاه‌های تجدیدنظر و دادگاه‌های استجازه مقام معظم رهبری یا همان دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی است.
رئیس مجتمع قضایی اقتصادی تصریح کرد: در این مجتمع قضایی سعی کرده ایم در مقطع دادگاه‌های تجدیدنظر از قضات باسابقه که قبلاً در مجتمع اقتصادی کار کرده اند و برخی قضات دیوان عالی کشور استفاده کنیم، ضمن این که تغییراتی در دادگاه‌ها ایجاد کرده ایم و برای تصدی شعب دادگاه‌های کیفری یک و انقلاب اسلامی اسامی افرادی را به قوه قضاییه ارسال کرده ایم تا پس از تایید در این مجتمع به مردم خدمت کنند.
قاضی مسعودی مقام گفت: در این مجتمع قضایی دو شعبه تجدیدنظر، سه شعبه دادگاه بدوی که احتمالاً شعبه دیگری نیز به آن اضافه می‌شود، یک شعبه دادگاه انقلاب، یک شعبه کیفری و شعبی هم در دادسرا شامل شعب پولی - بانکی، کارکنان دولت و جرایم اقتصادی سابق پاسخگوی مراجعان خواهند بود.
وی تاکید کرد: این اطمینان را به مردم، شکات و متهمان می‌دهیم که هر آنچه در این مجتمع قضایی انجام شود مبتنی بر قانون خواهد بود.
رئیس مجتمع قضایی اقتصادی درباره سامانه شفافیت در اطلاع رسانی که در این مجتمع قضایی طراحی و راه اندازی شده است، افزود: در این سامانه اطلاعات مربوط به آراء قضایی، محکومیت ها، اسامی متهمان و بدهکاران بانکی به صورت شفاف در دسترس مردم قرار دارد و امیدواریم که این شفافیت در اطلاع رسانی از زمینه‌های فساد جلوگیری کنند ضمن این که اگر مردم از روند رسیدگی‌ها مطلع باشند، می‌توانند به کار ما هم نظارت کنند.
قاضی مسعودی مقام در پاسخ به این سوال که بیش از یک سال از رسیدگی پرونده‌های مفاسد اقتصادی در دادگاه‌های ویژه می‌گذرد، این رسیدگی‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید؟ افزود: در یک سال و نیم گذشته که در شعبه سوم به پرونده‌ها رسیدگی می‌کردم، بازتاب خوبی داشته است به خاطر شفاف سازی که در رسیدگی‌ها اعمال شده است و مردم در جریان روند دادرسی و آراء قضایی قرار گرفته اند.
وی گفت: در برخی دستگاه‌ها و نهاد‌ها اصلاحاتی انجام شده و به نظرم بانک‌ها در مسیر اصلی خودشان حرکت می‌کنند و اقداماتی که انجام می‌دهند مبتنی بر قوانین است.
رئیس مجتمع قضایی اقتصادی افزود: ما قوانین مختلفی در حوزه بانکداری و ارزی داریم و سرپیچی از قوانین شاید کشور را به سمت این پرونده‌های مفاسد اقتصادی سوق داده و ما در رسیدگی‌ها به وضوح دیدیم که نبود نظارت‌ها منتهی به شکل گیری این پرونده‌ها شده است.
قاضی مسعودی مقام تاکید کرد: نظارت‌هایی که در امور اقتصادی می‌شده گاهی مبتنی بر افراط، تفریط، فساد و گاهی هم اهمال و بی توجهی برخی مسئولان بوده است، ما خلاء قانونی نداریم بلکه مسئولان باید مجری قانون بودن را تمرین کنند و بدون رعایت مصالح کشور عمل نکنند که همین مسئله به جلوگیری از بروز تخلفات منجر خواهد شد.
رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی همچنین درباره دشواری‌های رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی گفت: در این مدت به پرونده‌های پتروشیمی، بانک‌ها و ارزی ورود کردم، برخی از این پرونده‌ها علاوه بر پیچیدگی‌های موجود با مسائل حاشیه‌ای همراه بود، همچنین گروه‌ها، سازمان یافته و حتی برخی جریان‌ها که از متهمان حمایت می‌کردند بر دشواری‌های کار افزودند، اما ما سعی کردیم در برابر همه این سختی‌ها بایستیم.
وی تاکید کرد: پرونده بانک سرمایه از دشوارترین پرونده‌ها بود که البته بخشی از آن همچنان در دست رسیدگی است و بعد از آن پرونده پتروشیمی پیچیدگی‌های گسترده‌ای داشت که در حال حاضر تحقیقاتش به پایان رسیده است و به زودی آخرین دفاعیات متهمان این پرونده اخذ می‌شود.
قاضی مسعودی مقام همچنین تصریح کرد: در پرونده شبنم نعمت زاده نیز با مشکلات و پیچیدگی‌هایی همراه بودیم، اما وقتی اجرای قانون مطرح می‌شود قطعاً در حوزه‌های مختلف حرف‌های مختلفی گفته می‌شود، اشخاص مختلفی پای میز قاضی می‌ایستند برای رسیدگی؛ اما مردم و مسئولان از ما اجرای قانون می‌خواهند که باید با شجاعت، قاطعیت و استقلال انجام شود.
وی افزود: متهمان و خانواده‌های آنان و سایر مردم وقتی روند دادرسی‌ها را ملاحظه می‌کنند، این اطمینان در آن‌ها حاصل می‌شود که تفاوتی بین مسئول و غیر مسئول و فقیر و غنی وجود ندارد.
رئیس مجتمع قضایی اقتصادی تاکید کرد: من سعی کردم در این 25 سال رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی خط قرمزم قانون باشد و تا امروز نیز از نظر من هیچ تفاوتی میان متهمان وجود نداشته است و از این پس نیز وجود نخواهد داشت.
قاضی مسعودی مقام در پاسخ به این سوال که رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی چه تأثیری در تأمین امنیت اقتصادی کشور دارد؟ افزود: برخی چنین تلقی غلطی دارند که برخورد با جرایم اقتصادی به منزله از بین بردن امنیت اقتصادی است و حتی شاید مسئولان تصمیم گیرنده نیز در تصمیم‌های خود متزلزل شوند، اما اگر به درستی نگاه شود در همه کشور‌ها مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح است و امنیت اقتصادی با اجرای قوانین محقق می‌شود.
وی تاکید کرد: اگر با جرایم اقتصادی برخورد کنیم، امنیت اقتصادی کشور تأمین می‌شود به عنوان مثال وقتی با پولشویی برخورد می‌کنیم حس رقابت اقتصادی در کشور ایجاد می‌شود و دیگر شاهد چنین شرایطی نخواهیم بود که اشخاص بتوانند از راه خلاف به ثروت‌های کلان برسند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از صدا و سیما، رئیس مجتمع قضایی اقتصادی تصریح کرد: با توجه به وظایف تعریف شده در مجتمع قضایی اقتصادی، با جرایم اقتصادی و اخلال ارزی برخورد می‌شود تا بستر مناسبی برای فعالان سالم اقتصادی ایجاد کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: اولویت شفافیت اطلاع رسانی رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی رئیس مجتمع قضایی اقتصادی شفافیت در اطلاع رسانی مجتمع قضایی جرایم اقتصادی قاضی مسعودی مقام خبرگزاری آریا امنیت اقتصادی پرونده ها دادگاه ها رسیدگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۶۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت

یک اقتصاددان با اشاره به نقش سامانه جامع تجارت در ایجاد شفافیت در ساختار اقتصادی ایران، درباره مخالفت طلافروشان در ثبت دارایی خود در این سامانه گفت: اعضای این صنف همواره نسبت به بستر‌هایی که منجر به ایجاد شفافیت می‌شوند، معترض‌اند.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «مرتضی افقه» اقتصاددان در گفتگو با بازارنیوز پیرامون مخالفت طلافروشان برای ثبت دارایی‌های خود در سامانه جامع تجارت ایران اظهار کرد: اعضای این صنف همیشه نسبت به پرداخت مالیات و ایجاد شفافیت اعتراض دارند. به عنوان مثال، چند سال پیش که موضوع مالیات بر ارزش افزوده مطرح شده بود، آنها نسبت به اجرای این سیاست مقاومت کردند. در آن برهه زمانی طلافروشان با پیش‌برد چنین رویکردی، دولت را مجبور کردند که اخذ مالیات بر ارزش افزوده را به تعویق بیندازد.


این اقتصاددان با بیان اینکه سامانه جامع تجارت به دنبال ایجاد شفافیت در دارایی طلافروشان است، گفت: این امر اتفاق بسیاری خوبی خواهد بود، اما دولت برای تحقق آن باید اقداماتی را به کار ببرد که از طریق آن بتواند اعتماد اعضای این صنف را به خود جلب کند.


وی همچنین با اشاره به عملکرد سامانه مودیان گفت: فلسفه راه اندازی این سامانه شفاف سازی درآمد تمامی مشاغل به ویژه شاغلان کسب و کار‌های های خاص است. اتصال دستگاه‌های کارت‌خوان به سامانه مودیان در نهایت منجر به شفاف سازی فضای اقتصادی کشور می‌شود.


وی خاطرنشان کرد: شفاف سازی فضای اقتصادی کشور به ضرر کسانی خواهد بود که فعالیت زیرزمینی دارند، بنابراین، طلافروشانی که می‌خواهند در فضای سالم و یا شفاف به فعالیت بپردازند، با اتصال داده‌های خود به سامانه‌هایی همچون مودیان و یا جامع تجارت هیچ مخالفتی نخواهند داشت. اعضای این صنف همواره نسبت به عملکرد بستر‌هایی که منجر به ایجاد شفافیت می‌شود، معترض‌اند.


افقه در پایان تصریح کرد: استفاده از سامانه‌های نوین یک اقدام قابل قبول و در عین حال منطقی برای هوشمندسازی روند مالیات ستانی از افراد محسوب می‌شود؛ لذا، نیاز است که در این باره تعامل مثبتی میان دولت و اصناف صورت بگیرد تا سیاست‌هایی که منجر به افزایش شفافیت اقتصاد ایران می‌شود بدون هیچ مشکلی به مرحله اجرا برسد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: طلا فروشان ، سامانه جامع تجارت ، شفافیت ، مرتضی افقه ، شفافیت اقتصادی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAN

دیگر خبرها

  • امیر تتلو آزاد می‌شود؟/ وکیل مدافع تتلو : موکلم توبه کرده/ نوجوانان برای آزادی اش دعا می کنند
  • اولویت تعزیرات، حضور موثر در بازار است
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • آخرین وضعیت پرونده امیر تتلو؛ آزاد می‌شود؟
  • طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت
  • تعویق محاکمه ترامپ/ بنویسید اطلاع ثانوی بخوانید بعد از انتخابات!
  • شورای حل اختلاف در کدام‌ پرونده‌ قضایی ورود دارد؟
  • اسرائیل تنها بیمارستان رفح را هدف قرار داد
  • حماس: اشغالگران تنها بیمارستان رفح را هدف قرار دادند
  • دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین آغاز شد